DOLBY ATMOS: R&R DOLBY ATMOS STUDIO

In het laatste jaar van mijn bachelor (Multimedia & Creatieve Technologie) bouwde ik voor mijn bachelorproef samen met Ruben De Schepper een Dolby Atmos Music Studio.

Voor onze bachelorproef wouden we beiden iets maken met muziek. Het was ook zeer duidelijk dat we beiden op technisch vlak een uitdaging zochten, zodat we hierin nog veel kunnen bijleren. De keuze voor Dolby Atmos was dus snel gemaakt.

 

We hebben het geluk gehad om een fantastische (tijdelijke) locatie te vinden waar we ons project mochten opstarten. Bij deze willen wij Trix Antwerpen nogmaals danken voor het ter beschikking stellen van een ruimte.

 

Na heel wat voorbereidingen kochten we 11 Genelecs aan en startten we met de bouw van onze Dolby Atmos studio. We bouwden onze studio volgens de officiële richtlijnen van Dolby zelf.
We gebruikten een Behringer X32 als interface, Ableton 11 als DAW en Reaper als onze DSP.

 

Aarzel zeker niet om contact op te nemen als u vragen heeft over de bouw, kalibratie of het gebruikte materiaal in onze studio.

Nadat onze studio volledig operationeel was mixten we een nummer geschreven door Fred Van Der Linden (student Conservatorium Gent) af in Dolby Atmos.

 

Naast de muziekmix maakten we ook een videoclip waar we nog een extra soundbed aan toevoegden om Dolby Atmos maximaal te kunnen benutten.

 

Wij kijken met veel trots terug op dit prachtige project. We kijken er naar uit om te zien wat Dolby Atmos in de toekomst nog voor ons te bieden heeft.

Goanna BV - Velle 6B, 9140 Temse - BTW : 0459 682 010 - www.goannagroup.be